2020. július 8., szerda

Amszterdami kikapcsolódás fiataloknak

 


2019. december 26-án négy napra elutaztunk Amszterdam nyüzsgő piroslámpás negyedébe, hogy elfelejtsük a mindennapok gondjait. Úgy gondoltuk, ez az a hely, ahol két huszonéves valóban olyan szórakozási élményekkel gazdagodhat, melyek segítenek az összehangolódásban.


És hogy ez sikerült-e? Hát persze, sőt! Többet kaptunk ettől a hosszúhétvégétől, mint amennyit vártunk.
A dublini repülőtéren a sorban várakozva mindig kidobjuk a maradék vizespalackunkat, de ez már mindenki számára ismerős lehet. Visszafelé viszont az amszterdami repülőtéren meglepődtek, mikor gyorsan elkezdtük lehúzni a maradék vizünket. Rögtön szóltak, hogy nyugodtan felvihetjük magunkkal, át sem nézték, valóban mi van benne. A reptéri kapuk sokkal nagyobbak és alaposabban átvilágítanak minket, meg is ijedtem, mikor rám záródott a forgó üvegajtó. 


Megérkezésünk után rögtön egy pályaudvarra érkeztünk ki a terminálból. A jegyautomatákkal nagyon vigyázni kell, mert ugyanazért a szolgáltatásért két menüpontban akár 40 euró különbség is lehet. Turista jegyet vásároltunk fejenként 36.50 euróért, amit 3 napig használhattunk minden vonaton és buszon. A B&B, a Zuid Oost Heesterveld 20 percre volt a belvárostól, remek közlekedés volt éjszaka is.
A recepciós gyönyörűen beszélt angolul, nagyon segítőkész volt. Egy folyosón mindössze 4 szoba található, két zuhanyzó, egy vécé, valamint tartozik a kis családias szárnyhoz egy felszerelt konyha is. A falak és ajtók fehérek, amiket modern meztelen színes állatos festmények díszítenek, erről a lent látható videómban is láthattok képkockákat.
Miután lepakoltunk, bementünk a belváros szívébe, az elhíresült piros lámpás negyedbe. Aznap ettünk rántott sajtot egy automatákkal felszerelt gyorsétteremből, aminek a nevét sajnos nem tudom, de nagyon finom volt a vacsora. Ezután megkerestük a De Kroon nevű kávézót, ahol előzetes értesüléseink szerint dolgozik egy magyar lány is. Sosem próbáltuk még a füvet, így jó lett volna először tanácsot kérni, hogy mi az, amivel kipróbálhatjuk biztonságosan. Sajnos aznap ő nem dolgozott, de a pultos társa szintén tökéletes angollal nagy segítségünkre volt. Piros kupakos tartóban lévő cigarettát kaptunk, ketten a felét szívtuk el. Az a tapasztalatunk vele, hogy az elején köhögést okoz, a fű hatása várat magára, de 10-15 perc után már egész jól elnevetgéltünk.
Másnap bejártuk a várost, egy McDonaldsban kezdük a napot, ahol a fogyasztáson felül is fizetős a vécé! A reggeli kávé után elmentünk megnézni az 5D porn mozit. Ez egy körülbelül 10 perces vetítés volt a városról, nem is nevezném pornónak, egy-egy jelenetnél spricceltek ránk vizet és habot, fújtak ránk szelet, miközben alattunk rezgett és mozgott a szék. Egyszer biztosan megéri megnézni.
Az ajándékboltokban nem voltak árak kiírva, mindenhol magas árat mondtak mindenre, majd amikor elvetettük a vásárlás ötletét, elkezdtek alkudozni. Ugyanígy jártunk egy édességboltban is, ahol egy csipsz és egy pez-cukorka 9 euroba került. A főtéren lévő gofrist nagyon nem ajánlom senkinek. Árak ott sincsenek kiírva, először nekünk 9 eurot mondtak, másnap egy másik eladó ugyanarra 10 eurot mondott. Így nem sok mindent vásároltunk.
Utunk következő állomása a Katten Kabinet volt. Egy kis házikó tele cicás festményekkel, szobrokkal, rajzokkal, és persze igazi cicákkal. Minden perce élvezetes volt a helynek.
Este elmentünk a Casa Rosso Thathre-be. Ez egy olyan forgó színpados színház, ahol élőben láthattunk 9 pornót. Vicces volt, és izgalmas, mert ilyet még máshol nem láttunk. Az esténket egy füves sütivel zártuk, amitől el is aludtunk, így ennek hatásáról nem tudok írni.
A harmadik napon ugyanabban a kávézóban kezdtük, ahol először jártunk, csak akkor már a magyar lánnyal is találkoztunk. Elsétáltunk az Illusion múzeumba, ami teljesen üres volt így karácsonykor, szuper képeket készítettünk ott. Minden festmény igazi mestermű, érdemes elmenni.
Végezetül megnéztük a szex-múzeumot, ami szintén érdekes lehet, főleg a fiataloknak. A reggeli kávézós látogatás után hosszasan el tudtunk beszélgetni a művekről. Végezetül felmentünk a tudományos múzeum tetejére, ahonnan beláttuk Amszterdam jelentős részét.


Összességében, minden fiatalnak ajánlok egy ilyen bulis hétvégét, ahol garantált a meglepetés és a jókedv, mert valóban olyan élményekben lehet részetek, melyeket sehol máshol nem kaphattok meg. Míg a legtöbb ország minél jobban zár, Amszterdam pont annyira nyitott. 

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a kis kiruccanásunk, nézzétek meg az erről szóló utazós videónkat az alábbi linken:

https://youtu.be/lc3BiGHVqIU


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése